Techniekwedstrijd groep 7-8

Donderdag 21 april kregen de bovenbouwgroepen van Vlinderbos bezoek van de jury van de techniekwedstrijd.

De opdracht van Groep 7:
Bouw een huis dat volledig zelfvoorzienend is op het gebied van energie. Extra moeilijk aan deze opdracht was dat het huis op Mars komt te staan.

De opdracht van Groep 8 was:
Bouw een zelfbewegend vervoermiddel. De leerlingen bepalen zelf met welke categorie vervoersmiddelen zij aan de slag gaan: een fiets, een boot, een motor of een vliegtuig; het kan allemaal. Creativiteit en innovatie worden beloond. Extra moeilijk hierbij was dat het een voertuig voor in de ruimte moest zijn.

De leerlingen maakten niet alleen een ontwerptekening van hun bouwwerk, maar zorgden ook voor een foto- of videopitch van maximaal één minuut, waarin ze meer konden vertellen over het bouwproces of de werking van het product. Er werd een selectie gemaakt van de mooiste/meest ingenieuze/meest bijzondere werken – maximaal vier per klas. Deze werken werden gepresenteerd aan een jury. De juryleden hebben de video-pitch en de uitvoering van het werkstuk beoordeeld. Zij gaven punten op basis van originaliteit en technische uitvoering en vervolgens werd er één voertuig per groep genomineerd. Uit deze nominaties werden vervolgens de winnende ontwerpen bepaald….

Laatste nieuws