Alles over Vlinderbos

Het gebouw van Vlinderbos is ontworpen door Mieke Beijer-Tollenaar. Mieke is een echte Jenaplanarchitect die onze school heeft vormgegeven op basis van de Jenaplanprincipes. Daarom is er een grote gemeenschapsruimte, die gebruikt wordt voor vieringen. Daarnaast hebben we een grote mediatheek in de gemeenschapsruimte, waar kinderen digitaal of via boeken de informatie kunnen vinden die ze nodig hebben om samen hun projecten te realiseren. De lokalen zijn ingericht als zgn. schoolhuiskamers. Ze zijn ingericht om te passen bij zowel de jongste, als de oudste kinderen die het lokaal gebruiken. In elk lokaal zijn verschillende hoeken gecreëerd, die verschillend per groep zijn ingevuld, maar elk een eigen functie hebben in het Jenaplanonderwijs.

In de midden- en bovenbouw lokalen zijn voldoende goede computers en een zgn. smart board (een digitaal en interactief schoolbord) om de digitale wereld te integreren in ons onderwijs.

Ons schoolplein is ingericht voor alle leeftijden: ruimte voor de kleintjes om te spelen met zand. Ruimte voor de grotere kinderen om hun energie kwijt te raken met een bal of in een klimrek. Overigens zorgen we ervoor dat de grote kinderen de kleine niet onder de voet lopen tijdens de pauzes door gescheiden pauzetijden.